Termeni si Conditii

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE www.brat.ro

Important
 
www.brat.ro (denumit in continuare „Site”) este creat si administrat de Biroul Roman de Audit Transmedia (denumit in continuare “BRAT” sau „Noi”), sediu social: Bucuresti, Calea Grivitei nr. 6, etaj 3, Sector 1, cod fiscal RO 10500569, e-mail secretariat@brat.ro, tel. 021.311.77.40/41, fax 0372.87.30.39. BRAT este inscris in Registrul Electronic de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal cu nr. 9002.
 
Daca folositi serviciile sau informatiile oferite de Site, acest lucru va fi echivalent cu acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor de mai jos.
 
Acesti termeni si conditii se pot modifica din timp in timp. Veti gasi in josul paginii data ultimei actualizari a termenilor si conditiilor BRAT.
 
1. Protectia proprietatii intelectuale si utilizarea Continutului Site-ului
2. Tipuri de acces la Continutului Site-ului si modalitati de accesare
3. Suspendarea accesului
4. Modificari aduse site-ului
5. Inregistrare, parole si responsabilitati
6. Confidentialitate
7. Lipsa a garantiei si declinari de raspundere
8. Forta majora
9. Diverse
10. Lege aplicabile si jurisdictie
 
1. Protectia proprietatii intelectuale si utilizarea continutului Site-ului
Toate datele punctuale sau bazele de date, rezultatele, statisticile, analizele, tabelele de date, rapoartele etc. publicate pe Site, inclusiv aranjarea acestora in pagina (numite in continuare Continutul), reprezinta proprietatea BRAT si fac obiectul legislatiei privind drepturile de autor. 
 
Orice informatie publicata pe Site poate fi copiata, utilizata si/sau stocata numai pentru uz personal, cu citarea sursei, fara un avantaj direct sau indirect, comercial sau economic, fiind interzisa inclusiv integrarea oricaror date publice de pe Site in alte oferte comerciale sau orice tip de analize, rapoarte etc. cu caracter comercial, cu valoare adaugata de catre un tert. 
 
Actiunile descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea BRAT:
a. reproducerea sau stocarea Continutului Site-ului sau a oricarei parti a acestuia, precum si trimiterea acestui Continut catre orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei;
b. modificarea, publicarea, transmiterea, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului Site-ului sau a oricarei parti a acestuia;
c. indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Site-ului asupra Continutului.
Orice utilizare neautorizata a datelor publicate pe Site, fara consimtamantul scris al BRAT, este interzisa, reprezinta o incalcare a dreptului de autor si poate fi pasibila de actionare in instanta.
 
2. Tipuri de acces la Continutului Site-ului si modalitati de accesare
Accesul la Continutul Site-ului este de 2 tipuri:
- liber, pentru orice utilizator neinregistrat, care poate avea acces la datele publice oferite de catre Noi;
- platit, in urmatoarele situatii (detalii aici).
  • pentru membrii BRAT, care, in baza platii cotizatiei anuale BRAT, au acces la toate rezultatele publicate pe Site ale studiilor realizate de BRAT;
  • o subsectiune speciala a Site-ului – www.sati.brat.ro – (pentru membrii Departamentului Internet BRAT, care au acces la unele date, in conditiile stipulate in Regulamentele Departamentului)
  • pentru orice persoana interesata, care in baza (si ulterior) platii sumei de 20 EUR + TVA, are acces la toate rezultatele publicate pe Site pentru 24 de ore de la prima logare
Accesul platit se poate face prin crearea unui cont, astfel:
- cont pentru membrii BRAT (valabil pe toata durata apartenentei la asociatie);
- subcont pentru membrii Departamentului Internet BRAT (valabil cu datele de logare ale contului din Site-ul principal, in conditiile stipulate in Regulamentele Departamentului Internet);
- cont temporar pentru utilizatorii care doresc acces la date pentru 24 de ore.

In vederea crearii unui cont, vi se va cere sa oferiti datele dvs. de contact. Formularul de inregistrare va contine informatii de contact (numele complet, adresa de e-mail, nr. telefon, societatea pe care o reprezentati, contul bancar si banca societatii pe care o reprezentati), care vor fi folosite pentru identificarea si contactarea directa a dvs., astfel incat procesul de inregistrare sa fie cat mai rapid.
 
Pentru a folosi serviciile online oferite de Site, sunteti de acord:
1. sa furnizati date adevarate, exacte si complete, asa cum sunt prevazute de formularul de inregistrare si sa va asumati deplina responsabilitate (inclusiv penala) ca nu incalcati drepturile unui tert prin folosirea de date ce nu va apartin;
2. sa mentineti si sa innoiti, atunci cand situatia o cere, datele personale, pentru a fi adevarate, exacte si complete. Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Site-ul are dreptul sa va suspende sau sa va desfiinteze contul si sa va refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a Site-ului;
3. sa confirmati ca aveti peste 16 ani.
 
3. Suspendarea accesului
In cazul accesului:
- liber: BRAT poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa inceteze accesul dvs. la Continutul Site-ului sau la o parte a acestui Continut;
- platit: BRAT poate suspenda accesul la datele furnizate membrilor ce detin cont pe www.brat.ro sau www.sati.brat.ro, in conditiile regulamentelor aplicabile acestora. 
 
4. Modificari ale Site-ului
Site-ul isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Continutului sau. De asemenea, Site-ul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau Continut.
 
5. Inregistrare, parole, responsabilitati
Accesul dvs. la anumite servicii platite si informatii din cadrul Site-ului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Site-ul nu va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola peroanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa semnati log off / sign out din contul dvs. in contul de utilizator al Site-ului, la sfarsitul fiecarei sesiuni de utilizare a acestora. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in Site.

Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public. (in cafenelele internet, spre exemplu).

Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, Site-ul nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriul dvs. risc.

Este interzisa partajarea datelor de acces ale unui utilizator inregistrat (username si parola) in contul Site-ului. In situatia in care se descopera o accesare de acest tip, Site-ul isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul dvs. la Continutul sau si de a va solicita despagubiri. In plus, pentru membrii BRAT sunt aplicabile si clauzele contractuale de penalitati aferente distribuirii neautorizate a datelor BRAT.
 
6. Confidentialitate
Informatia pe care o furnizati catre Noi va fi folosita doar in concordanta cu Politica de confidentialitate BRAT.
 
7. Lipsa a garantiei, si declinari de raspundere
Desi in fiecare moment face eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii materialeor publicate in Site, BRAT nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau, a Site-ului, a software-ului ori a produselor si serviciilor publicate sub egida sa. Site-ul nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dara fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site, chiar daca Site-ul va atentionase anterior ca folosirea acestor informatii fara un consultant de specialitate poate genera astfel de daune.
 
Acest Site este oferit in forma in care se prezinta la accesarea sa de catre utilizatori, fara nici un fel de alte garantii. BRAT nu este si nu poate fi facut responsabil pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui Site sau ale continutului sau.
 
Site-ul nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate de Site. De asemenea, Site-ul nu garanteaza faptul ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe Site sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive. 
 
Sunteti de acord sa exonerati de raspundere Site-ul pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentului contract.
 
8. Forta Majora
Site-ul, afiliatii sau in general, furnizorii de informatie catre Site nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat de publicatiile noastre, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Site-ului. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la Site, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, greva, etc.
 
9. Diverse
Site-ul este indreptatit, fara notificare si fara indeplinirea unor alte formalitati, sa schimbe termenii prezentului acord. Atunci cand acesti termeni se vor modifica insa, Site-ul va va notifica prin intermediul emailului si prin publicarea in prima pagina a site-ului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul in Site si folosirea serviciilor noastre dupa momentul notificarii sau al afisarii comentariilor privind schimbarile pe prima pagina a site-ului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni ai prezentului acord.
 
De asemenea, unele servicii oferite de Site pot face obiectul unor termeni diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarui astfel de serviciu, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de folosirea serviciului.
 
Orice notificare catre Site trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei sau al faxului, la adresa mentionata in prezentul document.
 
10. Legea care guverneaza acordul
Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.
 
Ne puteti contacta cu intrebari legate de acesti termeni si conditii si cu orice solicitare privind exercitarea drepturilor dvs. mentionate in Politica de confidentialitate, privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Astfel, va rugam sa va adresati responsabilului BRAT cu protectia datelor cu caracter personal (DPO – din lb engleza Data Protection Officer), la adresa de email: dpo@brat.ro sau telefon 021.311.77.40/41 sau 0722/755.221, fax 0372.87.30.39. In masura in care doriti sa ne comunicati solicitari in original privind datele dvs cu caracter personal, le puteti trimite pe adresa BRAT: Bucuresti, Calea Grivitei nr. 6, etaj 3, Sector 1, in atentia DPO BRAT.
 
Termenul legal in care puteti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.
 
Pagina de termeni si conditii actualizata ultima oara in data de 06.04.2021.