Declaratii de difuzare


1. Ce reprezinta modulul de declaratii online:
 
Modulul de declaratii online reprezinta o alternativa rapida si eficienta pentru declararea cifrelor de difuzare pentru publicatiile tiparite, in conformitate cu prevederile Regulamentului de Organizare si Functionare a Departamentului de Audit Tiraje.
 
2. Cum pot sa dau declaratii online:
 
Pentru a putea declara online cifrele de difuzare si a fi publice in cel mai scurt timp trebuie sa completati formularul de deschidere cont disponibil in aceasta pagina si sa il trimiteti semnat si stampilat prin fax la numarul: 021.311.77.40/41 sau scanat pe mail: constantin_popa@brat.ro. 
 
In momentul in care BRAT primeste acest formular completat corespunzator, vi se va comunica prin email numele de utilizator si parola pentru contul de manager si un cont de operator. 

Daca aveti deja numele de utilizator si parola accesati modulul de Declaratii online.
 
3. Cum functioneaza sistemul:
 
In momentul in care veti dori actualizarea cifrelor pe site-ul BRAT, accesati modulul de declaratii online si introduceti numele de utilizator si parola. In acest mod veti putea declara si avea publice cifrele de difuzare in mod rapid si eficient.
 
Modulul de declaratii online functioneaza pe baza a doua tipuri de utilizatori: 
a. operator 
b. manager 

Atributiile operatorului sunt urmatoarele:
  • adauga declaratii de difuzare pentru oricare dintre publicatiile editorului
  • corecteaza/modifica declaratiile de difuzare invalidate de catre MANAGER
Atributiile managerului sunt urmatoarele:
  • creeaza/modifica/sterge conturi de OPERATORI
  • valideaza/invalideaza Declaratiile de Difuzare realizate de OPERATORI
1. Operatorii editorului completeaza declaratiile de difuzare ale publicatiilor. Odata transmise in sistem, managerul primeste un e-mail de avertizare prin care i se notifica faptul ca un operator a completat o declaratie de difuzare pentru o publicatie. 
 
2. Managerul verifica cifrele din declaratia de difuzare si valideaza sau invalideaza declaratia in intregime. In cazul in care managerul invalideaza declaratia, operatorul care a realizat-o primeste un e-mail prin care i se notifica acest fapt. Daca managerul a validat declaratia de difuzare, sistemul trimite un e-mail de notificare la BRAT cu privire la aparitia unei noi declaratii valide. 
 
3. BRAT verifica cifrele din declaratia de difuzare si valideaza sau invalideaza declaratia. Daca BRAT invalideaza declaratia de difuzare, sistemul trimite managerului un e-mail prin care i se notifica acest fapt. 
 
4. Odata validata de catre BRAT, declaratia de difuzare este actualizata pe site-ul BRAT, iar cifrele devin publice. Managerul editorului primeste simultan un e-mail prin care i se notifica publicarea declaratiei pe site-ul BRAT.

Recomandari legate de utilizarea modului de declaratii online:
 
1. Pentru a mentine siguranta sistemului va rugam sa schimbati parola dupa prima accesare a contului. Noua parola trebuie tinuta secreta. Responsabilitatea protejarii parolei este in totalitate a editorului. 
 
2. Declaratia de difuzare se va completa in ordine cronologica, pe luni, avand obligatia completarii cifrelor corespunzatoare tuturor termenilor de difuzare.Corectitudinea cifrelor de difuzare declarate este responsabilitatea editorului. 
 
3. Declaratia de difuzare facuta publica prin modulul de declaratii online respecta aceleasi reguli prevazute de Regulamentul de organizare si functionare DAT , ca si varianta tiparita.