Intrebari frecvente legate de SAO

1. Care sunt conditiile pentru ca o companie OOH/ regie de publicitate sa participe la SAO?
 
  • sa fie membru BRAT si membru al Departamentului OOH al BRAT. Aderarea la BRAT / Departamentul OOH se realizeaza in conformitate cu procedura de aderare la BRAT/ Departamentul OOH si prin transmiterea catre BRAT a documentatiei mentionata in sectiunea Aderare la organizatie;

 
  • sa semneze contractul de participare la studiul SAO si sa contribuie financiar la realizarea acestuia;

 
  • sa declare si sa inscrie in studiul SAO toate panourile publicitare (din orasele SAO) ce apartin sau sunt operate de catre compania OOH/ regia de publicitate care solicita participarea la SAO si care se regasesc in aria geografica de referinta a oraselor in care se desfasoara SAO.


2. Care sunt conditiile pentru ca o agentie media sa participe la SAO?
 
  • sa fie membru BRAT si membru al Departamentului OOH al BRAT. Aderarea la BRAT / Departamentul OOH se realizeaza in conformitate cu procedura de aderare la BRAT/ Departamentul OOH si prin transmiterea catre BRAT a documentatiei mentionata in sectiunea Aderare la organizatie;
 
  • sa semneze contractul de participare la studiul SAO si sa contribuie financiar la realizarea acestuia.
 
 
3. Cand vor fi publicate primele date ale studiului SAO si care este periodicitatea publicarii lor?
 
Pentru primul an de studiu (2017-2018) datele vor fi livrate in cea de a doua jumatate a anului 2018. Prima livrare va contine datele pentru un an.
 
Pentru anul al doilea si al treilea datele se vor publica trimestrial, fiecare livrare continand date pentru o perioada de masurare de aprox. 12 luni, din care 9 luni vor fi comune cu livrarea anterioara (trimestrul cu interviurile cele mai vechi este inlocuit cu trimestrul cu interviurile cele mai recente).
 
 
4. Orice persoana care locuieste intr-unul din orasele incluse in SAO poate participa la studiu?
 
Pentru ca o persoana sa poata fi intervievata pentru studiu SAO trebuie sa indeplineasca cumulativ doua conditii:
 
  • sa faca parte din universul studiului
 
  • sa fie selectata in conformitate cu procedura de selectie a gospodariei si a persoanei din gospodariei. 
 
Participarea unei persoane la SAO se realizeaza exclusiv prin respectarea regulilor si procedurilor de lucru specifice studului si nu prin inscrierea voluntara a persoanei. 
 
 
5. Rezultatele studiului SAO sunt publice?
 
Rezultatele studiului SAO vor fi disponibile doar companiilor OOH/ regiilor de publicitate si agentiilor media membre BRAT, membre ale Departamentului OOH al BRAT care au semnat contractul de participare si finantare a studiului SAO si care si-au inscrus in studiul SAO toate panourile publicitare (din orasele SAO) ce apartin sau sunt operate de catre compania OOH/ regia de publicitate care solicita participarea la SAO si care se regasesc in aria geografica de referinta a oraselor in care se desfasoara SAO.