Centru media
« Inapoi la centru media
10 Dec 2012

Stire: AG DAT a modificat Regulamentul de Organizare si Functionare al Departamentului de Audit

AG DAT a decis introducerea unei noi prevederi privind publicarea declaratiilor de difuzare

In cadrul sedintei din data de 05.12.2012, Adunarea Generala a Departamentului de Audit al Tirajelor a decis modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare al Departamentului prin introducerea urmatorului alineat in cadrul art.49:

Art 49. Dupa primirea declaratiilor de difuzare de la editori, BRAT poate decide nepublicarea unei declaratii de difuzare in urmatoarele conditii:

 - in cazul in care editorul nu a notificat BRAT conform art.7.1.7 al RCCD  si in cadrul declaratiei de difuzare depusa de editor, media tirajelor editiilor neverificate in teren de catre BRAT se observa a fi mai mare cu mai mult de 25% fata de media tirajelor editiilor controlate in teren de catre BRAT. In acest caz situatia va fi prezentata in cadrul  primei sedinte a Comisiei Tehnice  DAT, care poate decide nepublicarea declaratiei de difuzare aferente trimestrului respectiv.

Articolul 7.1.7 din Regulamentul de Control al Cifrelor de Difuzare aprobat in cadrul sedintei CT DAT din data de 19.09.2012 prevede urmatoarele:

Art 7.1.7 In situatia in care editorul creste tirajul unei editii cu mai mult de 25% fata de media ultimei perioade de un trimestru pentru care exista cifre de difuzare declarate, editorul are obligatia de a anunta BRAT cu privire la tirajul ce urmeaza a fi tiparit, cu minim 2 ore inainte de inceperea tiparului, prin transmiterea comenzilor de tipografie sau oricare alt document justificativ. BRAT poate decide efectuarea controlului editiei respective.