Newsletter
« Inapoi la newsletters
7 Dec 2015

BRAT a publicat cifrele de difuzare aferente perioadei iulie - septembrie 2015

Biroul Roman de Audit Transmedia a publicat azi, 07 decembrie 2015, cifrele de difuzare aferente perioadei iulie-septembrie 2015. Pentru aceasta perioada, BRAT a publicat pe site-ul asociatiei declaratiile de difuzare pentru cele 96 de publicatii care au depus declaratiile in conditii regulamentare.

In trimestrul al treilea al anului 2015, tirajul tiparit a inregistrat o scadere usoara de aproximativ 1%, comparativ cu valorile corespunzatoare trimestrului anterior in timp ce vanzarile au ramas constante. Tirajul difuzat a inregistrat o crestere de aproximativ 0.5%.


In acelasi timp, fata de trimestrul similar al anului 2014, media tirajului brut a ramas constanta in timp ce in timp ce tirajul difuzat a crescut cu 1.3%. Tirajul vandut a inregistrat o scadere de aproximativ 12%.



In cazul cotidienelor nationale, comparatia cu trimestrul anterior se poate observa pe baza graficului de mai jos:


Evolutia primelor 10 cotidiene locale/regionale prin comparatie cu trimestrul anterior poate fi analizata pe baza graficului de mai jos:



Informații suplimentare:
BRAT (Biroul Roman de Audit Transmedia) este organizatia industriei de media din Romania care masoara audienta presei scrise si a mediului online, auditeaza tirajele (presa scrisa) si monitorizeaza investitiile in publicitate (presa scrisa, online, radio si outdoor).  BRAT este recunoscut ca reper al pietei de publicitate pentru presa scrisa si mediul online in ceea ce priveste rezultatele de audienta, tirajul publicatiilor sau traficul site-urilor web.
Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la comunicare@brat.ro sau 021.311.77.40/41