Ziua Cercetarii Media: SATI 2.0 si SATI DMP – Industria online din Romania trece la nivelul urmator

Vă invităm la a patra editie a Zilei Cercetării Media, evenimentul cu tema ” SATI 2.0 și SATI DMP – Industria online din România trece la nivelul următor”.
 
Când: 20 februarie 2018, ora 15:30
Unde: Hotel Hilton, sala Le Diplomat
Organizator: BRAT

În premieră pentru industria din România, BRAT va prezenta modul în care Studiul de Audiență și Trafic Internet (SATI) a fost dezvoltat și integrat cu platforma SATI DMP – proiect revoluționar ce deschide noi oportunități pentru publicitatea online din România.
 
Importanța datelor despre consumatorii de media digitală, automatizarea vânzărilor online și nevoile pe care aceasta le-a generat în ecosistemul datelor utilizate în publicitatea online, precum și posibilitatea evaluării în timp real a performanțelor unui site sunt câteva dintre subiectele care vor fi tratate în cadrul acestei ediții a evenimentului.
 
Utilizarea unui DMP creat prin colectarea directă a datelor, ce oferă transparență asupra utilizării și procesării datelor, este un avantaj unic al industriei de publicitate din România pe care vom avea ocazia să îl discutăm pe larg în cadrul evenimentului.
 
Agenda:
 
15:30 – 16:00 Primirea invitaților
16:00 – 16:10 Discurs de deschidere, SILVIU ISPAS, Președinte BRAT
16:10 –16:40 SATI 2.0 și SATI DMP – industria online pregătită pentru viitor, Arina Ureche Director General BRAT, Anne Roland GM Cxense, Kimmo Kiviluoto CEO Enreach Solutions
16:40– 17:00 "DMP in life. Practical things", RIČARDAS BALTADUONIS, CEO Adnet Media, Țările Baltice 
17:00 – 17:45 "From CTR obsession to online currency: DMP yesterday and in 2020" – PETTERI VAINIKKA, CMO Ardoq
 
17:55 – 18:15 Panel de discuții clienți și agenții
Componență panel:  
Cosmin Oțel - Initiative Media
Dan Balotescu - Media Investment Communication
Mihai Trandafir - B.V. McCann Advertising
Oana Petroff - MediaCom România
Mihai Tănase- Renault România
Anne Roland - Cxense
Corina Savin - Unilver
Petteri Vainikka - Ardoq
Moderator: Dragoș Stanca, ThinkDigital România

18:20 – 18:40 Panel de discuții editori și regii
Componență panel: 
Dragoș Stanca - ThinkDigital România
Orlando Nicoară - eAd.ro Interactive
George Ștefănucă - Ringier România
Ștefan Horobeț - Mediafax Group
Dinu Gheorghe - RCS&RDS
Ana Vișian  - OLX Online Services
Alin Popescu - Inteligo Media (avocatnet.ro)
Ricardas Baltaduonis - Adnet Media
Mihai Badea - BRAT
Moderator: Cosmin Preda, eMag
 
18:40– 19:10 Întrebări și răspunsuri
 
BRAT (Biroul Român de Audit Transmedia) este organizația industriei de media din România care măsoară audiența presei scrise și a mediului online, auditează tirajele (presă scrisă) și monitorizează investițiile în publicitate (presă scrisă, online, radio și out-door). Măsurătorile și monitorizările BRAT sunt independente și transparente, pe baza standardelor profesionale stabilite de membrii săi, în concordanță cu normele internaționale.
 
BRAT oferă prin SATI singurul sistem transparent și profesionist de evaluare a performantțlor produselor media online și de planificare și evaluare a campaniilor de publicitate online.

Prezentările din cadrul evenimentului vor fi susținute de:

ANNE ROLAND
GM EMEA Cxense

 
Anne Roland, Director General Cxense pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), supervizează dezvoltarea afacerilor și succesul clienților pe aceste piețe, permițând partenerilor și clienților să crească și să reușească utilizarea tehnologiei și serviciilor Cxense.Înainte de Cxense Anne a avut mai multe roluri de conducere în industria SaaS (Software as a Service). Ea a venit la Cxense de la Meltwater Group, unde a contribuit la dezvoltarea companiei într-un jucător semnificativ SaaS pe piața de media intelligence,  cu peste 1.000 de angajați. Anne deține o diplomă de masterat în afaceri de la Școala Norvegiană de Economie (NHH).
KIMMO KIVILUOTO
CEO Enreach Solutions

 
Kimmo este CEO și co-fondator al Enreach Solutions. El este pasionat în a ajuta companiile să beneficieze de datele lor.
 
Un „antreprenor în serie”, Kimmo a fost co-fondator și a dezvoltat mai multe companii înainte de Enreach, toate concentrându-se pe utilizarea analizelor de date, a matematicii avansate și a algoritmilor de „machine learning”, pentru a da un sens mai bun în context de business a datelor comportamentale ale oamenilor - transformând datele într-o perspectivă mai clară și acțiuni mai inteligente.
 
Când nu lucrează, Kimmo se bucură de timp împreună cu familia, practicând hobby-urile sale preferate de navigație, caiac și schi.
RIČARDAS BALTADUONIS
CEO Adnet Media


Ričardas Baltaduonis este CEO Adnet Media, cea mai mare regie de vânzari online și programatic din țările baltice (Lituania, Letonia și Estonia). Portofoliu Adnet Media cuprinde siteuri premium cum ar fi moteris.lt, supermama.lt, draugas.lt, alfa.lt, delfi.lt, delfi.lv, delfi.ee, cu peste 15 milioane de utilizatori unici lunar.
 
Ričardas are o diplomă Master of Science în informatică obtinuță la Universitatea din Kaunas și o experiență de peste 10 ani în media online care include atât crearea și implementarea strategiilor de business, dar și formarea și coordonarea echipelor de vânzari, marketing, cercetare și dezvoltare.
PETTERI VAINIKKA
CMO Ardoq


Petteri Vainikka este CMO la Ardqoc și este unul dintre invitații frecvenți ai evenimentelor industriilor online la nivel global. Petteri are o diplomă Master of Science în tehnologie de la Universitatea din Aalto, o diplomă în pedagogie superioarăși un doctorat în curs de finalizare.
 
De-a lungul carierei profesionale de peste 15 ani, care acoperă dispozitive mobile, internet, date, tehnologii de tip SaaS pentru companii, el s-a aflat întotdeauna la intersectia dintre tehnologiile emergente și aplicațiile sale comerciale. În ultimii 7 ani s-a aflat în fruntea evolutiei Platformei de Management al Datelor (DMP) de la un "buzzword" la o piață de miliarde de dolari recunoscută la nivel mondial. El are o adevarată pasiune în a ajuta clienții să înțeleagă și să reușească în cadrul ecosistemelor în continuă schimbare, catalizate de noile tehnologii.
 
Experiența lui Petteri cuprinde antreprenoriat, dezvoltarea afacerilor, managementul produselor, roluri academice și generale de management la Sumea, Digital Chocolate, Rovio (fondator și șef de vânzări și marketing), Universitatea Aalto, Leiki, Enreach (CMO) Cxense ASA (CXENSE: Oslo). Petteri are experiența dovedită în lansarea și scalarea companiilor noi de tehnologie la nivel internațional, punând în același timp un accent deosebit pe experiența pozitivă din partea clienților.
ARINA URECHE
Director General BRAT


Arina Ureche, Director General BRAT coordonează întreaga activitate a asociației, ce pune la dispoziția industriei indicatorii de performanță a produselor media. Cu un background solid în matematică, specialist în statistică, Arina Ureche și-a început cariera ca asistent universitar la Universitatea Politehnica din București, continuând apoi, mai întâi ca cercetător, și apoi Director de Cercetare la Publimedia. În iulie 2001 a devenit director de proiect pentru SNA, pentru ca în martie 2006 să preia funcția de Director General al BRAT. Din această poziție a coordonat lansarea SATI, SATI DMP și pe cea a Monitorizării Investițiilor în Publicitate (MIP).
SILVIU ISPAS
PRESEDINTE BRAT


Silviu Ispas, Președinte al BRAT în ultimii 10 ani, este în prezent Director de Dezvoltare în cadrul Best Advertising. Cu o experiență bogată în media, a fost director BRAT în perioada de început a organizației, 1998-2003, și a reprezentat organizația în boardul IFABC între anii 2010-2012. Redactor sef adjunct la Gazeta de Sud, între anii 1996-1998, a făcut parte din managementul Arbomedia și EMI AG în perioada 2003-2009.
DRAGOS STANCA
MANAGING PARTNER THINKDIGITAL ROMANIA

Dragoș Stanca,
Managing Partner, ThinkDigital Romania / Founder, ICEEfest, lucrează în media de aproape 20 de ani și a fost implicat în lansarea a peste 25 de titluri în print, online și TV. După o carieră de jurnalist, realizator de programe radio, TV și media manager, Dragoș Stanca s-a dedicat unei cariere în digital marketing. În anul 2008, a demarat proiectul F5 (online publishing, digital sales house, start-up incubator), împreună cu Realitatea Media Group. În 2010, și-a început cariera de antreprenor 100%, având ca parteneri PUBLYO, Q2M & și alte câteva proiecte start-up online. În 2012, Q2M devine parte a ThinkDigital Group (partener regional al Facebook, Microsoft Advertising și al unor publisheri online premium), iar Dragoș Stanca devine Managing Partner al companiei. Este și fondator și organizator al festivalului interactiv ICEEfest.

Persoanele care au primit confirmarea înregistrării la eveniment reprezintă următoarele companii:

 1. 3ADS MARKETING
 2. ADEVĂRUL HOLDING
 3. ADMIRAL MARKETS UK
 4. ANCORE MEDIA
 5. ANGELINI PHARMACEUTICALS ROMANIA SRL
 6. ANTENA GROUP
 7. ARASEC
 8. ARBOMEDIA
 9. AUTO COBALCESCU
 10. BABEL COMMUNICATIONS
 11. BANCA ROMANEASCA
 12. BANK LEUMI ROMANIA
 13. BCR
 14. BEST ADVERTISING
 15. BIOFARM
 16. BIZIDAY
 17. BLUE AIR
 18. BLUE449
 19. BRANDO
 20. BRD GROUPE SOCIETE GENERALE
 21. BRICOSTORE ROMANIA
 22. BT PUBLIC RELATIONS
 23. BURDA
 24. BURSA DE VALORI BUCURESTI
 25. BV MCCAN ERICKSSON
 26. CANCAN
 27. CARAT RO
 28. CAROLI FOODS GROUP
 29. CEC BANK
 30. CENTRUL PENTRU JURNALISM INDEPENDENT
 31. COCA-COLA
 32. CONSO MEDIA GROUP
 33. CONTINENTAL HOTELS
 34. CONVERGENT MEDIA
 35. DANONE ROMANIA
 36. DOGAN MEDIA INTERNATIONAL
 37. EAD INTERACTIVE
 38. EDITURA EVENIMENTUL SI CAPITAL
 39. ELEFANT.RO
 40. ENEL ROMANIA
 41. EUROMASTER
 42. EUROPA TRAVEL
 43. EUROPE DEVELOPMENT INTERNATIONAL
 44. FEDERATIA ROMANA DE ALPINISM SI ESCALADA
 45. FOKUS DIGITAL SERVICES
 46. FRANKLIN BUSINESS MANAGEMENT
 47. FREEDOM HOUSE, ROMANIA
 48. FREELANCER
 49. FUNDAȚIA FREEDOM HOUSE ROMANIA
 50. GARANTI BANK
 51. GOOGLE
 52. GROUPAMA
 53. GROUPM ROMANIA
 54. HATTRICK INTERCATIVE
 55. HAVAS MEDIA ROMANIA
 56. HUAWEI ROMANIA
 57. IAB ROMANIA
 58. IDEA BANK
 59. INFINIT SOLUTIONS
 60. INITIATIVE MEDIA
 61. INTELIGO MEDIA
 62. INTERNET CORP
 63. IPSOS
 64. JYSK ROMANIA
 65. LAURUS MEDICAL
 66. L'OREAL ROMANIA
 67. MADHOUSE ADVERTISING
 68. MEDIA CONSULTA INTERNATIONAL
 69. MEDIA INVESTMENT
 70. MEDIAFAX
 71. METROPOLITAN LIFE
 72. MINDSHARE MEDIA
 73. MOBEXPERT
 74. MULTIMEDIA EST
 75. NATIONAL TV
 76. NECKTIE AGENCY
 77. NEW ELITE STRATEGY
 78. NIRAN CO PRODUCTS
 79. OLX GROUP
 80. OPTICAL NETWORK
 81. ORANGE
 82. P&G
 83. PAGINA DE MEDIA
 84. PATRIA BANK
 85. PROCTER & GAMBLE
 86. PRODUCTON
 87. PROMETHEUS
 88. PROPAGANDA
 89. PROTV
 90. PROVIDENT
 91. QQINFO.RO
 92. RADISSON BLU BUCURESTI
 93. RCS&RDS
 94. RED BULL ROMANIA
 95. RENAULT COMMERCIAL ROUMANIE
 96. REVISTA 22
 97. REWE ROMANIA
 98. RINGIER ROMANIA
 99. ROMANIAN ADVERTISING COUNCIL
 100. ROMCAPITAL INVEST
 101. ROMPETROL
 102. SAS
 103. SHERATON BUCHAREST HOTEL
 104. SKIN MEDIA
 105. SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
 106. STARCOM
 107. STUFF MEDIA CONSULT
 108. TELEKOM ROMÂNIA
 109. THE GROUP
 110. THE POLE SOCIETY
 111. THINKDIGITAL INTERNET AND ADVERTISING
 112. TONIC ADVERTISING
 113. TOURING EUROPABUS ROMANIA
 114. TOYOTA ROMANIA
 115. UBER
 116. UM ROMANIA
 117. UNITED MEDIA SERVICES
 118. UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI, FJSC
 119. VODAFONE ROMANIA
 120. WAVEMAKER ROMANIA
 121. WEB EDITING DEVELOPMENT
 122. YVES ROCHER
 123. ZDROVIT ROMANIA
 124. ZENITH MEDIA COMMUNICATIONS


Va multumim pentru interesul acordat! Locurile disponibile pentru evenimentul SATI 2.0 și SATI DMP – Industria online din România trece la nivelul următor s-au epuizat! Ii asteptam cu placere la eveniment pe cei care au primit confirmarea de inregistrare.