Schimbari majore in legislatia datelor cu caracter personal incepand cu 2018. Consecinte si efecte directe asupra afacerilor din domeniul publicitatii online

Atelierul abordeaza problema obligatiilor pe care le au site-urile web, agentiile si regiile de publicitate cu privire la protectia datelor personale, legislatia aplicabila si implicatiile pe care le au modificarile impuse de noua legislatie.

Atelierul se adreseaza practicienilor din domeniul industriei online implicati in procesul de tranzactionare a publicitatii online sau a monetizarii produselor online prin diferite metode. Nivelul de abordare este unul de baza si nu necesita cunostinte anterioare sau de specialitate.

In cadrul atelierului va fi abordata urmatoare tematica:

A: Despre datele personale. Introducere in materie si legislatie aplicabila.
  1. Ce sunt datele personale si ce reguli sunt aplicabile
  2. Operator si imputernicit
  3. Temeiul prelucrarii
  4. Noutati generale aduse de GDPR
 
B. Implicatii si modificari majore impuse de noua legislatie din 2018 in urmatoarele situatii:

  1. Publisherii / agentiile colecteaza direct date personale.
  2. Agentia colecteaza date personale prin intermediul publisherilor, in numele si cu imputernicirea unui client.
  3. Agentia colecteaza date personale, prin intermediul publisherilor, in nume propriu.
  4. Implicatiile platformelor tehnologice (DMP, DSP, programatic in general) in obligatiile pe care le vor avea jucatorii din lumea online incepand cu 25 mai 2018.

 C. Principalele idei de retinut in privinta GDPR, pentru siguranta afacerilor companiei dumneavoastra dupa 25 mai 2018. 
Lector: Alin Popescu
avocatnet.ro

Are o experienta de 15 ani ca avocat implicat exclusiv in materii legate de internet si afaceri online. A redactat proiecte legislative in acest domeniu, a scris carti despre problemele juridice ale afacerilor online, a vorbit la sute de evenimente in calitate de specialist invitat, a consiliat cateva dintre cele mai mari companii de internet in lume si a ajutat la infiintarea si dezvoltarea, de-a lungul anilor, a asociatiilor reprezentative pentru industria de publicitate online din Romania (IAB Romania) sau publishing-ul online din Romania (BRAT). In ultimii 10 ani, a fost CEO al Avocatnet.ro, proiectul online care explica legislatia, lunar, pentru milioane de romani. 

Linkedin: Alin Popescu
 
Lector: Adreea Lisievici
PrivacyOne


Are 11 ani de experienta ca avocat specializat in drept comercial, protectia datelor personale si business compliance. A studiat informatica si e specializata in drept aplicabil noilor tehnologii, fapt care i-a permis sa ofere consultanta juridica unor companii cu activitate in domenii precum cloud computing, securitate cibernetica, publicitate comportamentala, colectarea si procesarea datelor personale, monitorizarea angajatilor etc. Este un trainer cu experienta in dreptul noilor tehnologii si scrie frecvent materiale de specialitate

Linkedin: Andreea Lisievici

 

 
Vreau sa ma inregistrez
 

Inapoi la pagina principala