Comunicat de presa: BRAT a publicat cifrele de difuzare aferente perioadei iulie - septembrie 2014

Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT) a făcut publice datele de difuzare aferente trimestrului 3 din anul 2014

Cifrele de difuzare aferente perioadei iulie – septembrie 2014 sunt disponibile de astăzi pe site-ul BRAT. Pentru această perioadă, au fost publicate pe site-ul BRAT declarațiile de difuzare pentru 116 publicații. 

Față de trimestrul anterior se observă o scădere a mediei tirajului tipărit cu aproximativ 0.41% și a tirajului vândut cu aproximativ 2.09%. Tirajul difuzat a înregistrat o creștere de aproximativ 1.38%.
 
 


Față de trimestrul similar al anului 2013 se observă o creștere a mediei tirajului tipărit cu aproximativ 7.38% și a tirajului difuzat cu aproximativ 7.75%. Tirajul vândut a înregistrat o scădere de aproximativ 15.1%. 




Comparația cu trimestrul anterior în ceea ce privește cotidienele naționale apare din cifrele de mai jos: 





Evoluția primelor 10 cotidiene locale/regionale comparativ cu trimestrul anterior: 





Detalii suplimentare despre BRAT
 
BRAT este organizația industriei de media din România care măsoară audiența presei scrise și a mediului online, auditează tirajele (presă scrisă) și monitorizează investițiile în publicitate (presă scrisă, online, radio și out-door). Măsurătorile și monitorizările BRAT sunt independente și transparente, pe baza standardelor profesionale stabilite de membrii săi în concordanță cu normele internaționale.
BRAT pune la dispozitia pieței de media și de publicitate indicatorii de performanță obținuți în urma auditului și a studiilor realizate. De aceea, rapoartele BRAT reprezintă reperul sigur și credibil pentru decizii strategice care implică industria media.