Centru media
« Inapoi la centru media
6 Jun 2016

BRAT a publicat cifrele de difuzare aferente perioadei ianuarie – martie 2016

Biroul Roman de Audit Transmedia a publicat azi, 06 iunie 2016, pe siteul asociatiei, cifrele de difuzare aferente perioadei ianuarie-martie 216 pentru cele 97 de publicatii care au depus declaratiile in conditii regulamentare

Din analiza evolutiei cifrelor de difuzare in primul trimestrul al anului 2016, se observa ca mediile tirajului tiparit si a celui difuzat aferente publicatiilor auditate de BRAT au inregistrat o usoara crestere fata de trimestrul anterior cu 3.5% si respectiv 4.5%. Media tirajului vandut in perioada ianuarie – martie 2016 a ramas similara cu cea inregistrata in octombrie - decembrie 2015. 
 



In acelasi timp, fata de trimestrul similar al anului 2015 media tirajului brut a fost mai mica cu aproximativ 1% iar cea a tirajului difuzat a fost mai mare cu 1.1%.  Media tirajului vandut in perioada ianuarie – martie 2016 a fost cu 9.7% mai mica decat in trimestrul 1 al anului 2015.



Evolutia cotidienelor nationale comparativ cu trimestrul anterior se poate observa pe baza graficului de mai jos:



Evolutia primelor 10 cotidiene locale/regionale prin comparatie cu trimestrul anterior poate fi analizata pe baza graficului de mai jos:



Informații suplimentare:

BRAT (Biroul Roman de Audit Transmedia) este organizatia industriei de media din Romania care masoara audienta presei scrise si a mediului online, auditeaza tirajele (presa scrisa) si monitorizeaza investitiile in publicitate (presa scrisa, online, radio si outdoor).  BRAT este recunoscut ca reper al pietei de publicitate pentru presa scrisa si mediul online in ceea ce priveste rezultatele de audienta, tirajul publicatiilor sau traficul site-urilor web.